Israël solidair met Frankrijk, samen tegen terrorisme

Sunday, November 15, 2015 |  Redactie Israel Today
In heel Israël was het dit weekeinde duidelijk, dat de Joodse Staat vastberaden solidair is met Frankrijk. Premier Benjamin Netanyahu riep op tot een gezamenlijke oorlog tegen islamitische terreur.

Bijeenkomsten, politieke verklaringen, en het verlichten van de Knesset en de Oude Stad van Jeruzalem met de kleuren blauw, wit en rood (de kleuren van de Franse vlag) maakten duidelijk, dat Israël niet alleen de pijn van Frankrijk voelde na de afschuwelijke reeks terreuraanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs, maar dat het bereid is om samen te werken om een eind te maken aan de terroristische dreiging.

Netanyahu zei zondagochtend tijdens de wekelijkse vergadering van het kabinet: 'Het is tijd dat de wereld wakker wordt en zich verenigt om terreur te verslaan'.
Verder eiste Netanyahu dat de internationale gemeenschap ermee ophoudt, terreur tegen Israël anders te behandelen dan aanvallen elders, zoals in Parijs. 'Het is tijd dat de landen [wereldwijd] terreur tegen ons op dezelfde manier veroordelen als waarop ze de terreur elders in de wereld veroordelen,' benadrukte hij. 'Wij zijn niet verantwoordelijk voor de terreur die zich tegen ons keert, net als de Fransen niet verantwoordelijk zijn voor de terreur zich tegen hen keert. (...) Terreur is terreur, in Israël net zoals in Frankrijk, en wat er achter zit is de extremistische islam en zijn wens om zijn slachtoffers te vernietigen.'

Netanyahu noemde de Palestijnse leider Machmoud Abbas apart, 'die gisteren de terreuraanvallen in Frankrijk veroordeelde', en nu opgeroepen moet worden om 'de wrede terreur tegen onschuldigen in Israël te veroordelen en de ophitsing te bestrijden die er de oorzaak van is.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.


Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.