Terroristen schieten vader en zoon dood nabij Hebron

Friday, November 13, 2015 |  Redactie Israel Today
Vrijdagmiddag hebben terroristen in het bergland bij Hebron de auto van een Joods gezin beschoten vanuit een passerende auto, waarna een schutter uitstapte en van korte afstand schoten loste. De vader, midden 40, en zijn ongeveer 18-jarige zoon werden gedood. De moeder en een jongen van 16 raakten gewond.

Wegversperring bij de plaats van het misdrijf. Foto: Yonatan Sindel (Flash 90).

In de auto zaten ook drie dochters, die voor shock moesten worden behandeld. Volgens berichten in de media kon de zwaar gewonde jongen een noodoproep maken, voordat hij werd gedood.
De eerste ambulance die ter plaatse kwam was van de Palestijnse Rode Halve Maan. Toen de bemanning zag dat de gewonden Joden waren, zouden de hulpverleners zijn weggereden zonder hulp te bieden, meldde de Israëlische tv.

De schutters – waarschijnlijk twee – wisten te ontsnappen naar Palestijnse dorpen, naar hen wordt momenteel gezocht. Israëlische troepen kammen de omgeving uit, ondersteund door militaire helikopters.

Een uur na de aanslag gaf de terreurorganisatie Hamas een verklaring uit, waarin het bloedbad een 'heldendaad' werd genoemd.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.