Syriërs melden luchtaanvallen van Israël bij Damascus

Thursday, November 12, 2015 |  Redactie Israel Today
De Israëlische luchtmacht heeft volgens verscheidene Syrische media een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus. De bron van deze informatie is niet bekend, het werd niet bevestigd door officiële instanties in Syrië of Israël.

Een F-15 straaljager van de Israëlische luchtmacht. Foto: Ofer Sidon (Flash 90).

Volgens de berichten klonken er luide explosies, en waren er in de buurt van de luchthaven rookkolommen te zien. De stroom zou zijn uitgevallen in het gebied. De luchthaven is tijdelijk gesloten geweest.

De belangrijkste Arabische kranten en media die verbonden zijn met de regering-Assad schreven niets over het incident. Op een Facebook-pagina die met de regering verbonden is, was te lezen dat een militaire post in de buurt van de luchthaven woensdag voor zonsopkomst zou zijn aangevallen. Die aanval werd toegeschreven aan de Israëlische luchtmacht. Op de pagina stonden foto's, die de aangerichte schade zouden tonen. Ook stond op de Facebook-pagina, dat niemand gewond zou zijn.

Syrische oppositiegroepen hebben de laatste weken Israëlische aanvallen op wapentransporten gemeld. Die zouden vanuit Syrië de Hezbollahstrijders in Zuid Libanon bereiken, die de vernietiging van Israël tot doel hebben.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.