Messentrekkers in dienst van Allah

woensdag 11 november 2015 |  Redactie Israel Today
In de ogen van de Israëli’s zijn de messentrekkers van de afgelopen weken terroristen. In het buitenland wordt melding gemaakt van geweldsexplosies, zonder daarbij onderscheid te maken tussen Jood of Arabier.

In de eerste helft van oktober werden in Jeruzalem en andere grote steden zeventien terroristische aanslagen gepleegd door Palestijnse eenlingen. Zeven Israëli’s werden daarbij gedood en zesennegentig Israëli’s raakten zwaar tot licht gewond. Van de twintig Palestijnse terroristen werden er negen uitgeschakeld en gedood. Elf raakten er gewond en werden gearresteerd, o.a. drie Palestijnse meisjes.

Op YouTube zijn enkele aanslagen te zien, die door ooggetuigen of beveiligingscamera’s ter plekke zijn vastgelegd. Op de filmpjes is ook te zien hoe Israëlische soldaten en hulpverleners de woedende massa bij de uitgeschakelde terroristen vandaan hielden en ze tegen lynchpartijen beschermden.

Filmpje 1: De Israëlische Arabier die bij de Israëlische telefoonmaatschappij ‘Besek’ werkt, rijdt in volle vaart op een bushalte in Jeruzalem af.

Filmpje 2: Palestijn valt met een mes Israëlische politiemannen aan bij de Damascuspoort:

Buitenlandse media hebben de Palestijnse identiteit van de daders in de berichten van 13 oktober niet genoemd. Ook het feit dat de slachtoffers Joden waren, werd verborgen gehouden. Ze werden ‘voorbijgangers’ genoemd. Dat het om Joodse slachtoffers ging was kennelijk het vermelden niet waard.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het novembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.