Chananya: Haat tegen Israël overwinnen met liefde

Wednesday, November 11, 2015 |  Chananya Naftali
'Ik haat jullie Joden allemaal', 'Ik hoop dat jullie genieten van het doden van kinderen', 'Dood aan Israël'. Dit is een greep uit de reacties die Chananya Naftali, een jonge Israëlische Messiaanse soldaat in de IDF, online ontving. 'Meestal antwoord ik niet op deze haatboodschappen, omdat ik weet dat het niet zal helpen, het is gewoon zeker dat ze onjuist zijn.'

Maar op een dag kreeg ik dit bericht, en kon het gewoon niet nalaten het te antwoorden. Het was een jonge Arabische man, die me vroeg of ik er trots op ben om te dienen in een leger van moordenaars, dat oorlogsmisdaden pleegt. Nu weet ik natuurlijk dat het niet waar is, omdat ik in het leger dien, dus ik weet het beter dan hij.

Hoe dan ook, ik besloot de man te antwoorden en ik stuurde dit bericht: 'Hallo meneer, ik dood geen kinderen, geloof niet alles wat je hoort. Ik houd van Arabieren en moslims - ik denk dat die mensen geweldig zijn en een interessante cultuur hebben. Ik houd van jullie.'

Ik dacht dat de kerel me waarschijnlijk zou blijven vervloeken en me een leugenaar zou noemen, maar tot mijn verrassing kreeg ik een liefdevol antwoord. Hij zei dat hij altijd slechte dingen over Joden en Israël hoorde en er zo zeker van was, dat alles wat hij hoorde waar is. Eerlijk gezegd, ik kan hem dit niet kwalijk nemen. Ik bedoel, als iedereen om je heen zou zeggen dat Israël slecht is, waarom zou je dan Israël niet eveneens haten? Hij was zo blij dat ik hem met liefde antwoordde, dat dit zijn mening over Israël veranderde.

Dit is een kort verhaal, maar met een diepgaande conclusie. Arabieren hebben geleerd dat Joden hen haten, zodat zij op hun beurt Joden moeten haten. Wat ze niet weten, is dat veel Joodse mensen Arabieren werkelijk niet haten. Wij veroordelen terreuraanslagen, maar we veroordelen niet alle Arabieren.

De volgende keer dat ik een bericht zie van iemand die me haat, zal ik ervoor zorgen dat hij weet dat ik van hem houd :-). Dat is een kleine stap voor de vrede tussen Arabieren en Joden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.