Ziekenhuis Ashkelon overstroomd door zware regenval

Tuesday, November 10, 2015 |  Redactie Israel Today
Het zuiden van Israël is maandag getroffen door zware regenval. In de stad Ashkelon viel uitzonderlijk veel regen: de afdeling Spoedeisende Hulp van het Barzilai Medical Center werd overstroomd. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis waren alleen nog de daken van geparkeerde auto's zichtbaar, zo hoog stond het water.

Brandweerlieden in Ashkelon met een boot onderweg. Een groot aantal auto's werden overspoeld door de overstromingen. Foto: Edi Israel (Flash 90).

In de stad was zware schade door de overstromingen. Zelfs jarenlange werknemers van het Barzilai Medical Center gaven aan, dat ze nooit overstromingen op deze schaal hadden gezien, waarbij het water zelfs door de deuren en ramen het ziekenhuis in stroomde. Naast de afdeling Spoedeisende Hulp werden delen van de intensive care, een operatiekamer, de cafetaria en de gynaecologische en pediatrische kliniek getroffen door de overstromingen.

In Askelon viel tussen 7 en 12 uur 118 mm neerslag, een watermassa die het rioleringssysteem van de stad uiteindelijk niet kon verwerken waardoor de straten overstroomden. Enige tijd kwam zelfs het verkeer op de hoofdstraat tot stilstand.
De afgelopen oktober was een van de natste in de geschiedenis van Israël, en blijkbaar gaan de regens in november onverminderd voort.
Ashkelon is gelegen in het zuidelijke district van Israël, ten noorden van Gaza-stad, direct aan de Middellandse Zee. De stad telt ongeveer 130.000 inwoners.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.