'Verraad Noorse Arbeiderspartij oorzaak van bloedbad'

Monday, November 09, 2015 |  Charles Gardner
De tragedie van het bloedbad, aangericht op het Noorse eiland Utøya, heeft volgens het recent verschenen boek A Breach In The Wall (Een gat in de muur) direct verband met het beleid van dit land tegenover Israël. In het boek wordt verteld hoe de Noorse Arbeiderspartij, eens de grootste vriend van Israël, als een Judas omdraaide door hen in de val van de Oslo-akkoorden te lokken, die niet de beloofde 'Land-voor-vrede' opleverden, maar ruim twintig jaar terreur.

Hierdoor was Noorwegen bijzonder kwetsbaar voor een aanval, in het licht van Gods duidelijke verklaring, dat degene die Israël vervloekt onder het oordeel komt (Genesis 12:3). Het was zeker geen toeval dat het eilandje Utøya, waar de jeugdafdeling AUF van de regerende Noorse Arbeiderspartij hun jaarlijkse zomerkamp genoten, het toneel was het dodelijkste bloedbad van een enkele schutter.

Op 22 juli 2011 vermoordde de rechtse extremist Anders Behring Breivik 77 mensen. Na het laten ontploffen van een autobom in het hart van de regeringscomplex, welke acht mensen doodde, reed hij ongehinderd naar Utøya, waar hij 69 linkse politieke activisten afslachtte.

Nog de dag ervoor hadden de kampeerders een nabootsing van het Israëlisch-Palestijnse conflict uitgespeeld, compleet met veiligheidsmuur en controlepost, om te illustreren wat zij zien als de oorzaken van de problemen in de regio. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Store werd gefotografeerd voor een 'Boycot Israël' spandoek, en Palestijnse jongeren waren eerder te gast geweest op het kamp, terwijl AUF terrorisme tegen Israël had aangemoedigd. Ze hebben een bittere oogst geplukt.

De jeugd van de partij had al lange tijd agressief campagne gevoerd voor een meer pro-Palestijnse houding, en in 1993 werd de partij de officiële vredesbemiddelaar voor de Oslo-akkoorden, die het mechanisme opzet voor onderhandelingen over een tweestatenoplossing, waarbij Israël wordt gedeeld - tegen de duidelijke geboden van God (Joel 3.2) - en de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) nieuw leven werd ingeblazen.

Noorwegen is nog steeds voorzitter van de commissie, die verantwoordelijk is voor het doorsluizen van miljoenen dollars aan hulp naar de Palestijnse Autoriteit, waarvan veel wordt weggesluisd door de corrupte leiders voor hun eigen doeleinden.

De auteur ziet de tragedie als een waarschuwing van God, waardoor Noorwegen de kans wordt gegeven om zich te bekeren. En tijdens een bezoek aan Groot-Brittannië eerder deze maand, wees hij erop, dat de rest van Europa, waaronder Groot-Brittannië, ook naar deze waarschuwing moet luisteren.

Hij vertelt van een diepgaande ervaring, een jaar voor het bloedbad, waarin hij bitter weende voor de zonden die Noorwegen tegen Israël had begaan, en dat hij vervolgens - in een e-mail dd. 28 augustus 2010 - een 'profetische openbaring' publiceerde met betrekking tot een aanval die snel ging gebeuren. Daarin merkte hij op: 'Noorwegens cruciale rol [in de Oslo-akkoorden] heeft de natie in een gevaarlijke positie geplaatst van verzet ​​tegen God! Oordelen zullen komen tegen Noorwegen, tenzij het land berouw heeft van deze ernstige zonde.'

De Zuid-Afrikaanse musicus en profeet Francois Botes sprak op 11 mei 2011 op een andere Noors eiland van JmeO (Jeugd met een Opdracht), en beschreef een visioen: hij zag een vlag die halfstok hing in het hele land 'als gevolg van een gebeurtenis'.
Het gebeurde al snel na de tragedie, dat politicoloog Per Haakonsen een media-storm veroorzaakte door op een plaatselijke bijeenkomst van de Christen-Democratische Partij een verband te leggen tussen Utøya en het Noorse beleid inzake Israël.

(Een uitgebreidere Engelstalige versie van dit artikel is te vinden op de Engelse website van Israel Today. Zie ook het artikel over deze zaak 'Noorwegen onder controle anti-Israël kliek', samengesteld door Franklin ter Horst).

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.