Duitse Marienschwester bidt vanwege Jodenvervolging

Sunday, November 08, 2015 |  Charles Gardner
Zevenenzeventig jaar na Kristallnacht - de nacht van officieel gesanctioneerd vandalisme tegen Joodse bedrijven in Duitsland – gaat de niet-uitgelokte vervolging van Gods oude volk door, in Israël en daarbuiten.

Antisemitische aanvallen vinden plaats in geheel Europa, maar zelfs in Israël, de vermeend veilige haven die oprees uit de as van de Holocaust die volgde op 9 november 1938, ook bekend als de Reichspogromnacht. Joden en hun gezinnen worden tijdens hun dagelijkse leven genadeloos gestoken en van dichtbij beschoten door terroristen, die hun wreedheid rechtvaardigen met het voeren van een 'heilige oorlog'.

Ik moest vorige maand denken aan de historische gebeurtenissen in Europa, toen ik sprak en bad met de Duitse zuster Thekla, die eerder had gesproken over haar schaamte voor het lijden dat haar volk door de Holocaust had veroorzaakt, en ze waarschuwde dat de kerk van vandaag het risico loopt de geschiedenis te herhalen.

'In de niet zo verre toekomst zullen wij christenen worden beproefd inzake onze relatie met Israël', vertelde ze vorig jaar in een conferentie. 'Zullen we nogmaals blijven zwijgen? Israël wordt weer gehaat door de naties, dat is een beeld van onze Heer Jezus, die werd veracht door de mensen. Wij zijn geroepen om te bidden voor Israël. Zij hebben liefde nodig, voortkomend uit berouw, het enige dat hun hart zal openen. We hebben vaak niet het ware beeld van Jezus aan hen getoond.'

'Het doet mij verdriet wat mijn volk heeft gedaan, vooral aan het Joodse volk. We hebben Gods oogappel aangeraakt en gezien hoe daardoor Gods toorn over onze natie werd uitgegoten', zei ze, verwijzend naar de herhaaldelijke bombardementen op Darmstadt. Een aanval op Darmstadt in 1944 doodde tien procent van de bevolking en maakte 60 procent van de bevolking dakloos. Dit bracht Basilea Schlink, een inwoonster van die stad, tot het oprichten van de Evangelische Marienschwesterschaft, die gewijd is aan de verzoening met het Joodse volk

Moeder Schlink en een groep van medechristinnen huilden, toen ze onder de diepe overtuiging kwamen van de verschrikkelijke zonde die Duitsland had begaan, en ze gingen vervolgens naar Israël om vrijwillig te dienen als verpleegkundigen, zoekend naar vergeving voor de vervolging van het volk, die teruggaat tot de tijd van de kruistochten .

'Het is een pijnlijke herinnering, maar ik moet deze misdaden belijden,' zei zuster Thekla tijdens de conferentie in York. 'Als de Duitse gemeenschap als één man was opgestaan, dan hadden de nazi's niet de ruimte gehad om hun plannen na te streven. Waar was de christelijke kerk?'

Ik heb vorige maand ook opnieuw kennis gemaakt met zuster Glorie, een Brits lid van de orde met een methodistisch achtergrond, die heeft gezegd dat Groot-Brittannië bloed aan zijn handen heeft betreffende Israël. Een bloedbad bij de Joden vond plaats in York in 1190 en Joden werden een eeuw later uit Groot-Brittannië verdreven. In de tijd van Oliver Cromwell waren ze weer welkom, door de invloed van de Pilgrim Fathers, een radicale christelijke groepering, die zelf het land uit werd gejaagd en tenslotte de grondleggers van de Verenigde Staten werd.

Ik heb eerder gezegd hoe evangelische christenen, die vasthouden aan de Bijbel, zoals de Pilgrim Fathers en hun geestelijke opvolgers, voortdurend vrienden van Israël zijn geweest, een centrale rol spelend in de terugkeer van Gods uitverkoren volk naar het Heilige Land.

Maar na de Britse Balfour-verklaring van 1917, die steun voor een Joods nationaal tehuis belooft, kwam in de tijd van het Britse Mandaat de regering terug op zijn belofte door het land te verdelen en verraderlijk te handelen om de Arabieren te sussen, terwijl het de Joden dwong tot ontwapening. En velen die probeerden aan de Holocaust te ontsnappen werden teruggestuurd. 'We hebben het grootste vertrouwen verraden, dat ooit aan een natie werd gegeven', zei zuster Glorie

Het is waar gebleken wat in Genesis 12:3 staat: 'Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden'. Groot Brittannië heeft zijn grote imperium verloren en in het land zelf neemt de decadentie toe. Het is gegaan zoals de voormalige Britse premier Benjamin Disraeli zei: 'De Heer handelt met de naties zoals de naties handelen met de Joden'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.