Soldaat (19) stopt in negen dagen drie terroristen

Friday, November 06, 2015 |  Redactie Israel Today
Korporaal T. is 19 jaar en is in maart in dienst gekomen bij het Israëlische leger. Donderdagavond verhinderde hij een terreuraanslag bij Gush Etzion. Een week daarvoor had hij op drie militanten geschoten die Israëli's wilden doden. Twee terroristen stierven door zijn kogels.

Israëlische militairen in actie na een terreuraanval in Gush Etzion. Foto: Yonatan Sindel (Flash 90).

Zijn officieren prezen zijn snelle en zorgvuldige reactie, die verbazingwekkend zijn voor een jongeman die na zijn basisopleiding nog maar twee maanden gewone dienst verricht. Het Simson-bataljon, waarin T dient, werd de afgelopen weken ten noorden van Hebron geconfronteerd met een groot aantal terreuraanslagen.

Tegen de nieuwssite Ynet zei de korporaal: 'We bewaakten de kruising en merken een verdachte op. We riepen hem naar ons toe. Toen hij ons bereikte trok hij plotseling een mes en wilde op mijn kameraad insteken, die naast mij stond. Ik spande mijn geweer en schoot hem neer. Bij de andere aanval met een mes, een week geleden, schoot ik twee terroristen neer om een eind te maken aan de dreiging'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.