Na zand en smog volgen regen, storm en overstromingen

Friday, November 06, 2015 |  Redactie Israel Today
De stolp van zand en stof, die de afgelopen dagen boven het Heilige Land hing, is weggespoeld door de regen, die op veel plaatsen werd begeleid door sterk onweer. Het ministerie van Milieubescherming maakte bekend, dat de smog voorbij is en de luchtkwaliteit in het hele land weer normaal is.

Palestijnse auto verrast door de overstromingen. De foto werd gisteren bij de grensmuur in Jeruzalem gemaakt door Muammar Awad (Flash 90).

Maar het onstuimige weer is daarmee nog niet voorbij. De meteorologische dienst verwacht voor het weekeinde ongewoon lage temperaturen, storm, felle regenbuien en onweer, en er geldt een waarschuwing voor mogelijke overstromingen in stroomgebieden.

De buurlanden van Israël hebben de gevolgen van het onweer al gevoeld. In Egypte zijn elf mensen omgekomen en werden tientallen gewond. In Amman (Jordanië) kwamen drie mensen als gevolg van de storm om het leven.

Ook in Israël moeten de burgers zich voorbereiden op zware regenval. 'Vandaag komt het hoogtepunt van de storm. Heel Israël ligt onder een dikke regenwolk', kondigde meteoroloog Lir Sudri aan. 'De temperaturen zullen dalen. In de ochtenduren zijn overstromingen te verwachten. Door de sterke wind wordt de zee opgejaagd en zijn er golven tot 1,20 meter hoogte. Op zaterdag zal de storm dan langzaam wat afzwakken. Maar de hele dag moet u verder rekenen op lokale regenbuien.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.