Een dierentuin vol ‘geheime agenten’

Wednesday, November 04, 2015 |  Ulrich Feldmann
Afgelopen zomer maakte Hamas bekend, dat er een dolfijn was gesignaleerd, die bleek te spioneren voor Israël. Het zou Hamas gelukt zijn om het zoogdier uiteindelijk, na verwoede pogingen, te vangen. Dit absurde bericht haalde wereldwijd de krantenkoppen, maar werd bijna door niemand serieus genomen.

Toch blijken er nog steeds mensen te zijn, die wel in dit soort complottheorieën geloven. Net als in de Middeleeuwen, worden de meest absurde horrorverhalen toegeschreven aan Joden. En ze zijn bedoeld om de haat tegen Israël aan te wakkeren. Als lezer van Israel Today, herinnert u zich vast nog wel de haai die dienst zou doen als ‘Israëlische agent’ om de Rode Zee onveilig te maken. En herinnert u zich nog de giftige slangen, die alleen Palestijnen zouden hebben gebeten?

Als je alle dieren verzamelt, die door de Mossad zouden zijn getraind, kun je er een dierentuin mee vullen. De dieren zouden zich op het land, in het water, en in de lucht verschuilen en klaar staan om in actie te komen. Het zou gaan om zionistische adelaars, bijeneters, eekhoorntjes, gieren, honden, koffervissen, koeien, leeuwen, schapen, ooievaars, wilde zwijnen en wolven. Al deze dieren zijn in bepaalde media genoemd als geheim wapen van het zionisme.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het oktobernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.