Stofwolk boven Israël, binnenlandse vluchten gestaakt

Wednesday, November 04, 2015 |  Redactie Israel Today
Israël is momenteel gehuld in een dikke wolk van smog. Stormen uit Saoedi-Arabië en Jordanië hebben een enorme wolk van zand over het Heilige Land geblazen. In Rechovot, nabij Tel Aviv en vliegveld Ben Goerion, werd 30 maal de gebruikelijke vervuiling gemeten; in het gebied rond de woestijnstad Be'er Sheva werd 26 maal zoveel geregistreerd.

Een grijze hemel hangt boven Tel Aviv. Foto: Miriam Alster (Flash 90).

Het ministerie van Milieubescherming heeft een waarschuwing uitgegeven: mensen moeten zo weinig als maar mogelijk buiten verblijven, buitensporten wordt sterk afgeraden. Vooral zwangere vrouwen, zieken en ouderen moeten dit advies serieus nemen, benadrukten deskundigen. De stofwolk blijft volgens meteorologen misschien tot en met donderdag boven grote delen van het Heilige Land.

De dikke mist in het hele land heeft tot vertragingen en annuleringen geleid. De Israëlische luchtvaartmaatschappij Arkia heeft voorlopig alle binnenlandse vluchten gestaakt.

Het energiebedrijf Israel Electric Corporation vreest dat delen van het elektrische net kunnen worden beschadigd. De combinatie van stof en de voorspelde regen kan kortsluiting bij de leidingen en daardoor stroomuitval veroorzaken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.