Onderzoek: Israël is een van de gezondste landen

Tuesday, November 03, 2015 |  Redactie Israel Today
Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat de top-tien haalt van een onderzoek naar de gezondste landen. Bovenaan de lijst staat Singapore, Italië komt op de tweede plaats, gevolg door Australië, Zwitserland en Japan. Na Israël volgen Spanje (7), Nederland (8), Zweden (9) en Duitsland (10).

Ontspanning bevordert de gezondheid: Deze foto van een kitesurfer werd gemaakt op het strand van de zuidelijke Israëlische kuststad Ashkelon. Foto: Edi Israel (Flash 90).

Het mediabedrijf Bloomberg heeft samen met de Britse krant The Independent internationale gezondheidsgegevens beoordeeld. Aan de hand van informatie van de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Bank voor Wederopbouw werden in totaal 145 landen vergeleken.
De ranglijst werd gemaakt met behulp van een puntensysteem voor positieve en negatieve indicatoren van gezondheid. Daarbij werd o.a. gekeken naar de levensverwachting, het percentage rokers bij jongeren en de vaccinatiegraad.

Groot Brittannië kreeg plaats 21, na België (20), Ierland (19) en Noorwegen (18). Noord- en Zuid-Amerikaanse landen komen niet voor bij de eerste 20. De Verenigde Staten staat op plaats 33, wat betekent dat Costa Rica (24), Denemarken (26), Cuba (28) en de Verenigde Arabische Emiraten (30) gezonder zijn dan de VS. Rusland staat op 97, gevolgd door Irak (98). Op de laatste plaats komt de Afrikaanse Swaziland, vergezeld van enkele andere Afrikaanse landen

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.