Vermoorde vader wilde zijn kinderen beschermen

Tuesday, November 03, 2015 |  Redactie Israel Today
Eitam Henkin wordt in Israël als een held vereerd. Een maand nadat hij en zijn vrouw Naama (foto) door Palestijnse terroristen in Samaria werden vermoord, maakte de politie nieuwe onderzoeksresultaten bekend gemaakt. Zo heeft de vader zonder rekening te houden met zijn eigen leven de terroristen aangevallen, en zijn kinderen verdedigd, wat hem uiteindelijk is gelukt.

De Henkins waren met hun vier kinderen - Itamar (6 maanden), Neta (4), Nitzan (7) en Matan (9) in de auto onderweg toen hun auto werd beschoten door twee terroristen.
Het politie-onderzoek heeft nu aangetoond, dat de aanvallers eerst een salvo schoten losten. Toen de twee de stilstaan​​de auto van het gezin naderden, klom de vader uit de auto en vocht met een van de aanvallers. De tweede Palestijn vuurde meerdere schoten af op de Israëli, maar trof daarbij ook zijn partner in zijn arm. Daarna namen de aanvallers de vlucht, waarbij ze een pistool achterlieten - een duidelijk spoor, dat later tot hun arrestatie leidde.
Eitam Henkin bloedde op straat dood, zijn vrouw was meteen dood door de schoten.

De vrienden van de familie zijn er zeker van, dat de kinderen het alleen hebben overleefd omdat Eitam zich voor hen heeft opgeofferd. De wezen wonen nu bij hun grootouders. Duizenden vrienden, familieleden en buren hebben in een traditionele begrafenisceremonie, 30 dagen na hun dood, het vermoorde echtpaar herdacht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.