Help een Palestijnse christen om ambassadeur van de waarheid te worden

vrijdag 30 oktober 2015 |  Redactie Israel Today, 'Mattheus'
Dit is een persoonlijke brief van de Palestijnse christen 'Mattheus', die door enkele bijdragen al aan de lezers van ons Israel Today Magazine bekend is. Hij gaat in de VS aan een cursus Engels beginnen om een betere ambassadeur van de waarheid te worden. Helpt u hem daarbij?

'Ik ben in 1994 geboren in de Gazastrook in een christelijk gezin. Ik bezocht een islamitische school waar ik elke dag werd geïndoctrineerd alle Joden te haten en al het mogelijke te doen om de staat Israël te vernietigen.

Hoewel ik met deze mentaliteit opgroeide, werd ik, omdat ik een christen was, toch lastiggevallen en mishandeld door islamitische groepen. Ze probeerden me over te halen om me te bekeren en reageerden boos als ik weigerde, waardoor ik nog meer slagen en vervolging kreeg. Hoewel ik slechts in naam een ​​christen was, wist ik toch genoeg over de islam om een ​​bekering te weigeren.

Op de leeftijd van 15 jaar besloot ik om uit Gaza te vluchten. Voor christenen was het een of twee keer per jaar mogelijk om een reisvergunning naar Bethlehem of andere steden op de Westbank te krijgen. Met Pasen reden we dat jaar naar Ramallah, en ik keerde nooit terug.

Op dat moment ging het bergafwaarts met mij. Ik begon te drinken en te feesten, sloot me aan bij verkeerde mensen en strompelde door het leven, totdat ik op een dag in de straten van Ramallah een buitenlands echtpaar ontmoette. Zij spraken over de liefde van God en dat Jezus de weg en de redder is.

Voor mij waren deze mensen dwazen, maar ik luisterde uit respect naar hen. Ze nodigden mij uit voor een bijeenkomst en ik dacht bij mezelf: wat heb ik echt te verliezen? Dus ik ging er heen, en elke keer dat ik er kwam, veranderde de Heer mijn hart en vervulde mij met liefde en mededogen voor heel zijn volk.

En Hij opende mijn ogen voor een nieuwe visie op Israël. Toen ik in Gaza woonde werd ons geleerd dat de Israëli's onze vijanden zijn, en dat wij hen moeten haten, en dat we moeten vechten om Palestina te bevrijden van de bezetting. Maar toen ik naar de Westbank kwam en het Oude Testament begon te lezen, begon ik de liefde te ervaren die God in mijn hart plantte voor het Joodse volk.

Al snel kreeg ik honderden Israëlische vrienden. Ik verontschuldigde mij voor alle haat die ik voordien in mijn hart tegen hen had, en legde hen uit dat ik nu begreep dat Israël het recht heeft om ​​als een natie te bestaan en dat Gods belofte van dit land voor hen voor altijd geldt.
Deze opvatting heeft mij op de Westbank een hoop problemen opgeleverd, maar dat is wat ik geloof, en ik moet mijn geloof delen.

Binnenkort begint mijn studie bij North Central College, in de buurt van Chicago. Mijn tijd daar zal me in veel opzichten helpen. Ik zal er een cursus Engels volgen, die me zal helpen om beter de ogen te openen van degenen tot wie ik in de toekomst zal spreken. Ik zal mijn Engels verbeteren, zodat ik de boodschap van de waarheid met een breder publiek kan delen.

Mijn roeping is om de waarheid over de complexe situatie in dit land bekend te maken, om de ogen van velen te openen voor het recht van de Joden op dit land en om te bestrijden wat pro-Palestijnse media aan de wereld vertellen.

Mijn verblijf in de VS kost $ 6.500 (collegegeld en vliegreizen). Accommodatie en maaltijden zijn niet inbegrepen. Maar de Heer heeft mij al gezegend met een gezin dat me voor de duur van mijn verblijf in hun huis zal opnemen. Ik wil u nu al bedanken voor uw gebeden en steun! Graag beantwoord ik verdere vragen via e-mail.

Als u 'Mattheus' wilt helpen, stuur dan een e-mail naar ryan@israeltoday.co.il. We zullen die dan doorsturen. (Om zijn veiligheid niet in gevaar te brengen, wordt zijn privé e-mailadres niet gepubliceerd).

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.