'De goede kanten van de oorlog in Israël'

donderdag 29 oktober 2015 |  Anat Schneider
De veiligheidssituatie in Israël blijft maar moeizaam, burgers worden gestoken, militairen worden gestoken, mensen worden gedood of raken gewond. Er is geen rust. Toch willen we even de tijd nemen om wat te praten over de goede kanten van de 'oorlog' in Israël.

Israëlische soldaten zijn de 'zachte onderbuik' van ons allen. Ze zijn immers onze kinderen die we met liefde en genegenheid hebben opgevoed. En als zij de leeftijd van 18 bereiken worden ze opgeroepen voor het leger, niet als een keuze, maar uit plichtsbesef.

Tijdens deze moeilijke dagen, terwijl terreur ons aan alle kanten omringt, werken onze soldaten dag en nacht. We zien hen bij iedere bushalte als zij voor de veiligheid van de burgers zorgen, door het controleren van bussen, het controleren van tassen bij de ingangen van winkelcentra, het uitvoeren van wachtdiensten bij grensposten waar ze bijna elk voertuig controleren. Dit alles om de volgende aanval te voorkomen! U moet begrijpen dat dit niet een normale gang van zaken is.

In de meeste landen zijn soldaten belast met de veiligheid van de Staat en niet de veiligheid binnen hun Staat! Maar wij zijn in de situatie, waarin de oorlog die tegen ons wordt gevoerd, elk facet van het leven beïnvloedt. In bussen, in de winkelcentra, bij bushaltes in de straten, overal worden we geconfronteerd met bedreigingen!

Tijdens deze moeilijke tijden zien we hoe Israëlische burgers onze soldaten overladen met waardering. Moeders bereiden thuis maaltijden voor hen en verdelen ze naar onze soldaten bij controleposten, naar onze kinderen! Burgers stoppen en delen uit dank pakketjes met lekkernijen uit aan onze soldaten. Verschillende organisaties en donoren adopteren IDF eenheden en voorzien onze soldaten van ontbrekend materiaal, om het leven van de soldaten comfortabeler en aangenamer te maken.

Iedereen gedraagt ​​zich, alsof elke soldaat zijn eigen kind is en wil op zijn eigen speciale manier zijn dank uiten. Dit zijn de 'goede dingen van de oorlog in Israël'. Verschillen worden opzij gezet en wij zijn verenigd als één natie. Deze moeilijke dagen zijn zowel krankzinnig als hartverwarmend.

Uiteindelijk is deze tijd ook een zegen, net zoals in Richters 14:14, waar staat '... Zoetigheid kwam uit de sterke', een uitdrukking die letterlijk betekent: uit het sterke, het kwaad, een moeilijke situatie, kan zoetigheid, iets goeds, voortkomen. Met andere woorden: zelfs uit iets dat slecht lijkt, kan iets goeds voortkomen. Wij geloven dat daarin onze kracht ligt, namelijk het kwaad, de haat en de vernietiging, die onze vijanden voortbrengen, te nemen en die te veranderen in wederzijdse hulp, tot opbouw en tot liefde.

Gaan onze soldaten u aan het hart? Geef hen dan vandaag nog een solidariteitspakket! Klik hier (Duitstalig) of hier (Engelstalig) voor meer informatie.


Goed nieuws en slecht nieuws

Goed en slecht nieuws over de Joodse eenheid?

Het slechte nieuws is dat we ons niet verenigen tenzij een verschrikkelijke ramp dreigt.


En het goede nieuws?

We zijn meer verenigd dan we in jaren zijn geweest.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.