Tweede elektriciteitsstoring door zware regens en storm

woensdag 28 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Na de zware regenbuien en de stormen, die zondag vooral de kuststeden troffen, hadden woensdag alle huizen weer elektriciteit. De storm had bomen en elektriciteitsmasten omver geblazen, waardoor plotseling duizenden huishoudens zonder elektriciteit zaten; een persoon werd gedood door het onweer.

Elektrotechnici aan het werk. (Foto: IEC).

Het duurde langer dan verwacht, tot alle huishoudens weer op het elektriciteitsnet waren aangesloten, wat leidde tot klachten en beschuldigingen tegen het Israëlische elektriciteitsbedrijf. Veel plaatsen in de regio Sharon bleven tot vandaag zonder elektriciteit. De laatste plaatsen die nog in het donker zaten, waren Ra'anana, Petach Tikva en Herzliya.

Minister van Energie Yuval Steinitz had felle kritiek op de IEC (Israel Electric Corporation) en zijn vakbond, die tijdens de herstelwerkzaamheden een langzaam-aan-actie ('Italiaanse staking') uitvoerde wegens een arbeidsconflict: 'Het doet me veel verdriet, dat het bedrijf niet de nodige infrastructuur bezit om met dergelijke gevallen om te gaan. Het was een ernstige fout en die mag niet weer gebeuren.'

Enkele uren nadat nagenoeg alle huizen, die sinds zondag geen elektriciteit hadden, weer waren aangesloten op het net, zorgden woensdag buitengewoon zware regens en een zware storm voor overstromingen en nieuwe storingen, waardoor 15.000 huizen in het donker zitten. Weer werden met name Tel Aviv, Herzliya, Ra'anana, Kfar Saba en de Sharon regio getroffen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.