Raketbeschieting op het zuiden van Israël

dinsdag 27 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
In de nacht van maandag op dinsdag is een raket vanuit de Gazastrook afgevuurd op het zuiden van Israël. De Israëlische luchtmacht bombardeerde daarop twee doelen van Hamas in Gaza.

Israël houdt Hamas verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de Gazastrook en waarschuwde voor de gevolgen, indien ze de raketbeschietingen niet onder controle krijgen.

Legerwoordvoerder luitenant-kolonel Peter Lerner zei: 'De realiteit van burgers die voortdurend worden blootgesteld aan de dreiging van raketten uit Gaza is onaanvaardbaar en moet worden gestopt. Hamas moet de verantwoordelijkheid nemen of de gevolgen dragen. We zullen ons verdedigen tegen aanvallen en de bedenkers voor het gerecht slepen.'

Volgens het leger was het de achttiende raket die dit jaar vanuit Gaza op Israël werd afgeschoten. Hij kwam gelukkig neer op een leeg terrein in de gemeente Sha'ar Hanevev. Er zijn geen meldingen van gewonden of materiële schade.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.