Arabische christen vraagt belaagde Joden vergeving

dinsdag 27 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Temidden van de huidige golf van terroristische steekpartijen en andere aanvallen, heeft een Arabische christelijke leider een YouTube-video gepubliceerd, waarin hij vergeving vraagt aan zijn Joodse broeders en bij andere Arabische christenen aandringt om hetzelfde te doen.

In de video roept deze dappere man de Arabieren op: 'Word niet overwonnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede' (Rom. 12:21 HSV. Hij richt zich specifiek tot de andere Arabische christenen, en benadrukt dat ze niet mogen zwijgen tegenover dit terroristische geweld.

Tot de Joden zegt deze Arabische christen dat hij hoopt, dat ze hen in hun hart kunnen vergeven.

Het gezicht en de stem van de man zijn onherkenbaar gemaakt in de video voor zijn eigen veiligheid, en hij heeft verzocht dat we geen naam of andere informatie over hem bekend zouden maken. Arabische christenen die liefde of andere positieve standpunten ten aanzien van Israël en de Joden uitspreken zijn vaak het doelwit van islamitisch geweld.

De video zelf is niet in dit artikel opgenomen, voor het geval dat hij snel van het internet moet worden verwijderd. Intussen kunt u hier klikken om de video te bekijken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.