'Israëlische troepen haalden paraglider terug uit Syrië'

Sunday, October 25, 2015 |  Redactie Israel Today
Onbevestigde berichten wijzen er op, dat Israëlische grondtroepen zaterdagavond korte tijd op Syrisch grondgebied zijn geweest, nadat een Israëli paraglidend over de grens was geraakt. Het noordelijke deel van de Golanhoogten is erg populair bij paragliders.

Paragliden boven de Golanhoogten is een populaire sport. (Foto: Fred van Eijk, verkeersbureau.info).

Aanvankelijk werd gevreesd, dat de paraglidende Israëli onbedoeld zou wegzweven naar het door oorlog verscheurde Syrië en daar door een van de diverse milities zou worden ontvoerd. Daarom werd een groot aantal militairen naar het gebied gestuurd, en enkele eenheden zouden Syrië over een korte afstand zijn binnengegaan om de Israëli op te sporen en naar huis te brengen.

Later werd vernomen, dat de man een 23-jarige Arabische inwoner van centraal Israël was, die opzettelijk de grens over ging om zich bij een met ​​ISIS gelieerde terreurgroep aan te sluiten.

De Syrische kant van de Golanhoogvlakte wordt grotendeels gecontroleerd door de aan Al Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra. Maar een kleine groep heeft zich afgesplitst van Al-Nusra en heeft in plaats daarvan trouw gezworen aan ISIS. Deze groep, die bekend staat als Shuada al Yarmouq, controleert het gebied waar de Israëlisch-Arabische man landde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.