Video: Rabbijn bedreigt messiaans-Joodse evangelisten

zondag 25 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Een bekende, maar nu al omstreden, Israëlische rabbijn heeft onlangs een video uitgebracht, waarin hij zijn volgelingen aanmoedigt met dat Messiaanse Joden die het Evangelie verbreiden de 'doodstraf' verdienen.

'Wie aanzet tot afgoderij, zijn straf is de dood', aldus rabbi Yosef Mizrachi. 'En wie hem volgt verdient ook de dood!' Daarbij verwijst hij specifiek naar Eitan Bar en Moti Vaknin, de Israëlische Messiaanse Joden achter het project One For Israel dat voornamelijk bestaat om het Evangelie te delen via het internet.

In een van hun recente video's ontmaskerden Bar en Vaknin een aantal valse leringen van Mizrachi over Yeshua en de beloften betreffende de Messias. Mizrachi waarschuwde dat 'als ze weer durven te spreken, deze twee clowns, dan zal ik ze neerslaan.'

In een video reageerden Bar en Vakrin op de bedreiging door Mizrachi, en vroegen om gebed voor hun persoonlijke veiligheid, maar spraken ook hun vergeving en liefde uit voor de eigenzinnige rabbijn. 'Rabbi Mizrachi, we houden toch van u, we vergeven uw ophitsing en we weigeren ook u te haten', zei Vakrin.

Rabbi Mizrachi is geboren in Israël en woont nu in New York, waar hij een organisatie leidt die zijn soort Jodendom onderwijst aan zowel religieuze als seculiere Joden. Hij heeft in het recente verleden juridische problemen gehad, onder andere, door te suggereren dat het syndroom van Down en autisme 'straffen zijn voor zonden begaan in een vorig leven'.

Bekijk de volledige video-reactie van Eitan Bar en Moti Vaknin:


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.