Intifada: Bloedbad in schoolbus Bet Shemes mislukt

donderdag 22 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Twee Arabieren hebben donderdagochtend getracht in Bet Shemesh een bus met schoolkinderen binnen te komen. Kordaat en snel optreden van de chauffeurs en een voorbijganger heeft een bloedbad voorkomen.

Een van de uitgeschakelde terroristen ligt op de grond. Foto Ya'akov Lederman (Flash90).

De 'Derde Intifada', zoals de huidige golf van terrorisme nu wordt vaak genoemd, is inmiddels aangekomen in Bet Shemesh. De plaats ligt tussen Jeruzalem en Tel Aviv, ver achter de 'groene lijn', die velen beschouwen als de toekomstige grens tussen Palestijnen en Israëli's. Er zijn hier veel bouwprojecten die door Arabische bouwvakkers worden uitgevoerd, wat buurtbewoners al langer verontrust.

Vanmorgen werd hun vrees bevestigd, toen twee Arabische terroristen probeerden om een bus ​​met kinderen op weg naar school te bezetten. Toen de bestuurder hen de toegang weigerde, probeerden ze het bij een andere bus en ook daar mochten ze niet naar binnen. Een voorbijganger die alles had gezien, belde de politie, die snel ter plaatse was, terwijl de twee Arabieren instaken op een jongeman die net uit een synagoge was gekomen. De beide Arabieren zijn uitgeschakeld en zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens een arts ter plaatse is in Bet Shemesh een wonder gebeurd. De aanvallers wilden een bloedbad aanrichten in de schoolbus, maar toen de uitvoering ervan niet zo gemakkelijk bleek, besloten ze om de man uit de synagoge aan te vallen met het mes. Deze raakte op een wonderbaarlijke manier slechts licht gewond, hoewel hij verschillende steken in het bovenlichaam kreeg.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.