Infiltratie in Joods dorp in Samaria voorkomen

woensdag 21 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Israëlische soldaten hebben woensdagochtend een overval op het Joodse dorp Yitzhar in Samaria verhinderd. De plaats ligt niet ver van Nabloes, het Bijbelse Sichem.

Bewoners hadden het leger geïnformeerd over een verdacht persoon, die in de buurt van de nederzetting was waargenomen. De soldaten herkenden dat het om een terrorist ging en schoten haar neer. De gewonde is naar een ziekenhuis gebracht. Het bleek later dat de met een mes zwaaiende terroriste slechts 15 jaar oud was.

'Een dergelijke aanval van gewapende terroristen op deze plaats is een verdere escalatie van de huidige golf van terreur', zei de voorzitter van de gemeenteraad Yossi Dagan. 'We hebben een dergelijke infiltratiepoging lange tijd niet meegemaakt.'

Hij meende, dat de terrorist waarschijnlijk informatie had gekregen van Arabische olijvenplukkers, die de laatste dagen in de buurt van de plaats waren gezien. Volgens de inlichtingendienst zouden deze Arabieren onder het voorwendsel, olijven te plukken, de veiligheidssituatie hebben bespioneerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.