Ongevallen door gooien met stenen en een aanrijding

dinsdag 20 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Stenen gooiende Palestijnse jongeren hebben vandaag in de buurt van Hebron de dood veroorzaakt van een Israëlische automobilist van 50 jaar uit Kiryat Arba. Volgens de eerste informatie inspecteerde de man de schade aan zijn auto die met stenen was bekogeld.

Soldaten zetten de weg af, waarop kort daarvoor nog stenen waren gegooid.

Daarbij werd hij door een vrachtauto aangereden, waarvan de Palestijnse bestuurder wegvluchtte. Ondanks intensieve reanimatie van de gewonde man overleed hij ter plaatse. De chauffeur meldde zich later bij de Palestijnse Autoriteit. Hij verzekerde dat het een ongeluk was geweest en dat hij de Israëli niet wilde doden. De Times of Israel plaatste een reeks foto's van het gebeuren, gemaakt door een fotograaf die toevallig? aanwezig was.

Bij een tweede terreuraanval met een auto raakten dinsdagmiddag twee Israëli's gewond, toen een terrorist hen duidelijk opzettelijk aanreed met zijn auto. De dader werd doodgeschoten door veiligheidstroepen, meldden Israëlische media. Het incident vond plaats op het Gush Etzion knooppunt in Judea.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.