Auto Israëlische opperrabbijn bekogeld door Palestijnen

Tuesday, October 20, 2015 |  Ryan Jones
Na een inspectiebezoek van de Israëlische sefardische opperrabbijn Yitzchak Yosef aan het Graf van Jozef, aan de rand van Nabloes (het Bijbelse Sichem) zondagavond, werd zijn auto bekogeld door Palestijnse jongeren.

Een Palestijnse menigte vernielde het Graf van Jozef aan het begin van de Tweede Intifada in 2000 (Archieffoto Flash90).

Hij was er om de schade aan de heilige plaats te onderzoeken, die vorige week was aangericht door Palestijnse relschoppers.
Yosef vertelde aan de Joodse orthodoxe media: 'Wat er hier gebeurde, zijn gewoon de ISIS-acties. Wat voor soort mensen kunnen zo'n heilige plaats vernietigen? Wij, de Joodse natie, bewaken hun heilige plaatsen en hun moskeeën, en zij behandelen - zonder zich te schamen - een heilige plaats zoals Jozefs Graf op deze manier?'

Jozefs Graf, volgens de traditie de begraafplaats van deze Bijbelse aartsvader, en een prominente plaats van Joodse eredienst, werd eind vorige week zwaar beschadigd door een brand, die was aangestoken door een groep Palestijnen. Diverse rapporten wijzen erop, dat de politie van de Palestijnse Autoriteit niet alleen weinig deed om de vernietiging te stoppen, maar er daadwerkelijk aan meedeed.

Het was niet de eerste keer dat de Palestijnen beschadigingen en vernielingen aanrichtten aan het graf van Jozef, dat de Israëlische Joden mogen blijven bezoeken op grond van de huidige akkoorden.

Toen de opperrabbijn de plaats verliet, werden hij en zijn escorte aangevallen door Palestijnse stenengooiers. Yosef en zijn mensen bleven ongedeerd, maar verscheidene voertuigen werden beschadigd.

Het is verbazingwekkend dat de grote internationale media dit nieuws niet nieuwswaardig vonden. Wat zou er in de krant hebben gestaan, als Joden een belangrijke islamitische heilige plaats hadden afgebrand, en daarna een leidende imam, die de schade kwam opnemen, met stenen hadden bekogeld?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.