Video: Sheik Mughrabi spreekt over de Joodse Tempel

dinsdag 20 oktober 2015 |  Aviel Schneider, Palestinian Media Watch
'De Joden loven de duivel en worden uiteindelijk uitgeroeid door de moslims', predikte Sheik Khaled Al-Mughrabi in de controversiële Al-Aqsa moskee op de Joodse Tempelberg in Jeruzalem tijdens zijn recentste preek op 16 oktober.

De sheik waarschuwde dat de Joden de derde tempel willen bouwen om er de duivel te dienen. Twee keer per week geeft de sheik in de Al-Aqsa moskee islamitisch onderwijs en hitst openlijk op tegen het Joodse bestuur in Israël.

Hier is een uittreksel uit de toespraak van Al-Mughrabi:
'De kinderen van Israël zullen worden gedwongen om hun plannen te veranderen en hun Joodse Tempel niet op te richten op de plaats van de Al Aqsa-moskee, maar ergens buiten ons heiligdom. Een tempel van ketterij, waar de duivel wordt geprezen. De Antichrist zal niet verschijnen zo lang de tempel er niet staat en de duivel daar wordt aanbeden. In de laatste dagen zullen wij (moslims) de joden overal vervolgen. Ze zullen ons niet meer kunnen ontsnappen. De rots en boom zeggen (volgens de islamitische traditie Hadith): O moslim, er zit een Jood achter mij, kom en dood hem'. De kinderen van Israël worden allemaal uitgeroeid en de Antichrist wordt gedood en de moslims zullen lange tijd in welvaart leven.'

Met deze en soortgelijke preken, gehouden in het centrum van Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, wordt de Palestijnse bevolking ter plaatse of via het videokanaal YouTube aangezet om hun moskee te verdedigen. De predikers waarschuwen met leugens en wekken de indruk, dat Israël al plannen voor de derde tempel klaar heeft liggen.

In de westerse media worden deze haatpreken niet serieus genomen of zelfs als de reden voor de recente golf van terreur beschouwd. Het Westen heeft bijna uitsluitend aandacht voor de frustratie van de Palestijnen en ziet die als de reden voor de recente uitbraak van geweld en steekpartijen in Israël.

Wanneer een Joodse rabbijn voor de Westelijk Muur met dezelfde woorden tegen de islam had gepredikt en opgehitst, dan zou hij ongetwijfeld meer aandacht trekken in het buitenland dan sheik Mughrabi. De westerse media zien het essentiële punt over het hoofd. Voor de meeste vrome moslims is het conflict met Israël religieus gemotiveerd. Om deze reden waarschuwen moslims in de Arabische media voor een religieuze oorlog.

Zie hier de originele preek van sjeik met een Engels vertaling, met dank aan Palestinian Media Watch:

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.