Wereldwijde steundemonstraties voor het Heilige Land

Monday, October 19, 2015 |  Redactie Israel Today
Duizenden mensen hebben zondag in Rome, Parijs en Madrid hun solidariteit met Israël gedemonstreerd, in verband met het geweld en de terreuraanvallen die de Joodse Staat in de afgelopen weken heeft doorgemaakt.

Een pro-Israël demonstratie was er ook op het Times Square in New York. Foto: Amir Levy (Flash 90).

De deelnemers aan alle demonstraties verklaarden, dat het in deze moeilijke tijd zeer belangrijk is, om de inwoners van Israël te laten zien dat ze niet alleen zijn.
In Italië toonden honderden demonstranten hun steun toen ze met wit-blauwe Davidsster-vlaggen bijeen kwamen voor de Israëlische ambassade in Rome.

Hetzelfde gebeurde in Madrid in Spanje, waar de Joodse gemeenschap ongeveer 300 mensen mobiliseerde, die hun solidariteit toonde. Ze droegen bordjes met de tekst 'Yo con estoy Israël' ('Ik sta naast Israël'). Sommige zongen zelfs het Israëlische volkslied 'Hatikva', samen met een Israëlische zangeres.

Ook in Parijs toonden de mensen hun solidariteit met Israël tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Joodse studenten. De Franse filosoof Bernard-Henri Levy trad in dit kader op, en verklaarde: "Deze golf van moorden moet worden gestopt. Deze strijd dient noch de vrede, noch de Palestijnen. Deze golf van moorden betekent de dood voor Israël en is een daad van zelfmoord voor de Palestijnen'. De demonstratie in Parijs trok ongeveer 4000 deelnemers, onder wie veel politici en leden van de Joodse gemeenschap.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.