Ontzetting na bloedbad in busstation van Be'er Sheva

maandag 19 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
De terrorist die zondagavond een bloedbad aanrichtte in het busstation van Be'er Sheva was een 21-jarige Israëlische Arabier uit de bedoeïenenstad Choera, zo is bekend gemaakt. De bedoeïen had de 19-jarige Israëlische soldaat Omri Levi in de hals gestoken en hem daardoor gedood.

Politieagenten in het busstation in de woestijnstad Be'er Sheva. Foto: Meir Haim (Flash 90).

Daarna schoot hij met het geweer van de soldaat om zich heen in het busstation. De aanvaller, die naast een mes ook een pistool bij zich had, werd door de politie doodgeschoten. Tien andere mensen raakten gewond bij de aanval.

Daarnaast kwam een 29-jarige asielzoeker uit Eritrea om het leven, omdat hij ten onrechte werd aangezien voor een handlanger van de terrorist. Zijn dood wordt door de opsporingsautoriteiten onderzocht.
Mensenrechtenorganisaties beschuldigen de Israëlische veiligheidstroepen - leden van een anti-terrorisme-eenheid en grenspolitie – ervan, dat ze de man alleen vanwege zijn donkere huid hebben neergeschoten.
Daarnaast loopt een onderzoek naar Joodse voorbijgangers, die de ernstig gewond Eritreeër, die bloedend op de grond lag, wilden lynchen. Dat tonen videobeelden van de tragische gebeurtenissen.

Het incident op zondagavond volgde op een bloedige zaterdag, waarin vijf steekpartijen van Palestijnen tegen Israëli's plaatsvonden. Daarbij raakten drie Joodse militairen gewond en werden vier terroristen, waaronder een 16-jarige Palestijnse vrouw, door de politie doodgeschoten.

Scheidingsmuur door Jeruzalem
In Jeruzalem is gisteren begonnen met de bouw van een scheidingsmuur tussen de Joodse wijk Armon Hanatziv en de Arabische wijk Jabel Mukaber. De 2,50 meter hoge betonnen muren moeten verhinderen dat stenen en brandbommen naar de Joodse inwoners worden gegooid.
Na protesten van verschillende Knesset-leden is premier Netanyahu gestopt met de bouw. Verscheidene Knesset-leden had geargumenteerd, dat de betonnen muur de eerste stap is naar de deling van Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.