Soldaat gedood bij schietpartij in busstation Be'er Sheva

zondag 18 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Bij een terroristische aanval op het busstation van Be'er Sheva in het zuiden van Israël is zondagavond een Israëlische soldaat om het leven gekomen; negen agenten en wachtende buspassagiers raakten gewond, voor een deel zwaar.

Hulpverlening na de schietpartij. Foto: Screenshot Channel 2.

De Palestijnse terrorist werd door veiligheidstroepen doodgeschoten. Een asielzoeker uit Eritrea, die blijkbaar voor een tweede terrorist is aangezien, werd neergeschoten en is in de loop van de nacht overleden.

Volgens officiële informatie had de terrorist de soldaat gestoken en hem zijn geweer afgepakt, waarmee hij in het busstation om zich heen schoot. Beelden van een bewakingscamera laten wanhopige mensen zien die door het busstation rennen en dekking zoeken. Agenten lokaliseerden de dader en leverden een schotenwisseling met hem, waarbij vier agenten gewond raakten.

Deze terreuraanval was de eerste na een relatief rustige dag. Zaterdag waren er meerdere aanvallen in Jeruzalem en Hebron Be'er Sheva is een grote stad in de Negevwoestijn, ongeveer 110 km ten zuiden van Tel Aviv.

Beelden van een bewakingscamera, waarop waarschijnlijk te zien is hoe een tweede man wordt neergeschoten, die geen terrorist blijkt te zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.