Meeste mensenrechten-organisaties negeren terreur

Sunday, October 18, 2015 |  Aviel Schneider
De meeste mensenrechten-organisaties negeren het Palestijnse terrorisme tegen Israëlische burgers. Dat maakte NGO Monitor bekend, dat sinds het uitbreken van de recente golf van terrorisme, het gedrag van mensenrechten-organisaties in de laatste 18 dagen onderzocht.

Prof. Gerald Steinberg tijdens een Herzlia-conferentie.

Organisaties zoals 'Adalah', 'Al-Mezan', 'Coalitie van Vrouwen voor Vrede', 'Medische Hulp voor Palestijnen' en ' Young Women’s Christian Association' (YWCA) hebben Israël veroordeeld voor de recente uitbraak van geweld, zonder enige kritiek op de Palestijnse terreur te geven.
Mensenrechtenorganisaties die op de moordaanslag op de Israëlische familie Henkin en andere steekpartijen in het land reageerden, deden dit slechts in het kader van hun veroordeling van Israëls reactie tegen de Palestijnse terroristen.

Mensenrechten-organisaties zoals 'Addameer', 'Al-Haq' en 'Palestijnse Centrum voor Mensenrechten', weigeren de Palestijnse terroristen te beschuldigen en terrorisme als overtreding van de wet te veroordelen. Alleen 'B'Tselem', 'Rabbi's voor Mensenrechten', 'New Israel Fund' en 'Human Rights Watch' hebben de Palestijnse aanvallen op Israëlische burgers onmiddellijk in hun standpunten veroordeeld.

Mensenrechten-organisaties met dubbele standaard
'We zijn er alweer getuige van, hoe mensenrechten-organisaties, hoewel ze beweren dat ze zich inzetten voor alle mensenrechten, de terreur tegen Joden negeren', zei de president van de onafhankelijke 'Non-Governmental Organisation-Monitor' prof. Gerald Steinberg.
'Israël wordt beschuldigd met onwaarheden, zonder dat daarbij de Palestijnse terroristen als oorlogsmisdadigers en de schenders van het internationaal recht worden vermeld. Deze mensenrechten-organisaties hebben duidelijk een dubbele standaard, ze zijn tegen Israël.'
De grote meerderheid van de mensenrechten-organisaties die actief zijn in Israël, zien het lijden van het Palestijnse volk, maar hebben geen interesse in de Joodse mensenrechten. Deze stemming merk je ook in de buitenlandse media .

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.