Met pepperspray en deegrollers tegen messenstekers

donderdag 15 oktober 2015 |  Redactie Israel Today

Hoe verdedig ik me tegen een terrorist die met een mes of een bijl op me af komt? Deze vraag houdt momenteel veel Israëli's bezig, vooral in Jeruzalem, dat een centrum van Palestijnse terreur is geworden. Inmiddels laten veel winkels weten dat de pepperspray uitverkocht is. Cursussen zelfverdediging kregen de afgelopen twee weken een recordaantal aanmeldingen.

Screenshot uit de instructievideo van Magen David Adom.

De reddingsdienst Magen David Adom heeft een video gepubliceerd (zie foto) hoe slachtoffers van mesaanvallen vakkundig geholpen kunnen worden. Bovendien heeft de reddingsdienst, gezien het grote aantal gewonden, opgeroepen om bloed te doneren. Zowel maandag als dinsdag waren er in Israël vier terreuraanslagen, en woensdag waren er twee.

Jeruzalems burgemeester Nir Birkat heeft alle houders van een wapenvergunning opgeroepen hun wapen ook dagelijks bij zich te dragen. Veel terreuraanvallen zouden al gestopt zijn door burgers, meestal voormalige militairen.

Maar Israëliërs zijn zeer inventief in het van het afweren van aanvallers. Dat werkt ook zonder vuurwapens. Zo werd er een Jeruzalemse gefotografeerd die om deze reden een spuitbus met ovenreiniger bij zich had. Een ander had in de bus een deegroller bij zich, en een manlijke passagier had een braadpan aan zijn broekriem hangen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.