Daders mesaanvallen in Jeruzalem doodgeschoten

Thursday, October 15, 2015 |  Redactie Israel Today

Een terrorist heeft woensdagavond voor het Centraal Busstation in Jeruzalem een 70-jarige Israëlische gestoken. Hij werd door grenspolitie-agenten doodgeschoten. Zijn slachtoffer werd met middelzware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De dader is volgens de binnenlandse geheime dienst Shin Bet een 23-jarige inwoner van Oost-Jeruzalem, die van 2012 tot 2015 wegens terroristische activiteiten gevangen zat.

Eerder had een 20-jarige Palestijn geprobeerd bij de Damascuspoort naar de Oude Stad van Jeruzalem (foto) grenspolitie-agenten te steken. De terreuraanslag mislukte, de terrorist werd door de politie doodgeschoten. De Damaskuspoort bij de toegang naar de islamitische wijk van de Oude Stad was de afgelopen dagen reeds verschillende malen het toneel van terreuraanslagen.

Een politiewoordvoerster verklaarde dat de jonge man bij de Damascuspoort militaire camouflagekleding droeg. Hij kwam de politieagenten verdacht voor. Toen hij gecontroleerd zou worden, trok hij ineens een mes en rende op de veiligheidsmensen af. Voordat hij kon steken, werd hij al neergeschoten.

Volgens Arabische berichten zou het om een 20-jarige man uit Hebron gaan. In de eerste berichten werd een leeftijd van 14 jaar genoemd.

Deze gebeurtenis was de eerste terreuraanslag op woensdag. Zowel maandag als dinsdag waren er in Israël elk vier aanslagen, waarbij drie Israëliërs gedood werden en 30 gewond raakten.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.