Terrorist erkent: Joden steken, 'gewoon daarom'

dinsdag 13 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Vijf jaar nadat de Palestijnse terroristen de Israëlische gids Kay Wilson en haar bezoekende christelijke vriendin Kristine Luken staken, onthullen politiedocumenten dat het motief achter de aanval gewoon 'Joden vermoorden' was.

Wilson, die de aanval overleefde ondanks twaalf steekwonden, had het volgende te zeggen over de details van de ondervraging:
Dit is een absoluut cruciaal document. Het komt uit het onderzoek dat de Israëlische politie uitvoerde naar de terrorist Kifach Ginimat na de machete aanval op mij, die de dood van mijn cliënt en vriendin Kristine Luken ז״ל tot gevolg had - een Amerikaanse christin die werd vermoord wegens een vergissing in haar identiteit, uitgekozen omdat ze dachten dat zij Joods was.

Volgens de terroristen zelf heeft de enige reden achter het vermoorden van Joden niets te maken met de 'bezetting', 'de politiek', de 'nederzettingen' of iets dergelijks. De enige reden voor terrorisme is dat Joden moeten worden 'gedood'.

Wilson postte een foto van een deel van het politiedocument op Facebook. De tekst luidt als volgt:
Kifach: We kwamen om te doden.
Onderzoeker: Wie doden?
Kifach: Joden.
Onderzoeker: Waarom?
Kifach: Gewoon daarom. We kwamen om te doden.
Onderzoeker: Is er een reden?
Kifach: Geen reden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.