Burgemeester Nazareth: Arabische MKs, verdwijn!

Monday, October 12, 2015 |  Redactie Israel Today
Arabische knessetleden stellen dat de Israëlische Joden verantwoordelijk zijn voor het geweld dat het Heilige Land in zijn greep heeft. Maar burgemeester Ali Salam van Nazareth weet wie de echte herrieschoppers zijn, en vraagt daarom ​​de Arabische parlementstleden niet meer naar zijn stad te komen, zodat de Joden zullen terugkeren.

Israëlisch-Arabische leden van de Knesset leiden een anti-Israël mars door de straten van Nazareth. De vijfde van links is de leider van de Verenigde Arabische Lijst, Ayman Odeh. (Foto: Flash90).

Salam vertelde aan de Israëlische zakenkrant Globes, dat 'in een normaal weekeinde 20-30.000 Joden naar Nazareth komen, maar gisteren was er niet één. In een normaal weekeinde besteden zij [de Joodse bezoekers] minimaal 10 miljoen shekels. Gisteren werd niet één shekel besteed.'

Dat heeft rampzalige gevolgen. 'Restaurants zijn gesloten. Bedrijven zijn gesloten. Zij [de ondernemers] komen huilend naar de gemeente,' zei de burgemeester, en gaf aan, dat het nu maanden zal duren om de zaken weer op het niveau te brengen waar ze waren voor de recente uitbarsting van geweld.

Salam wijt de situatie niet aan de Joodse Staat, maar aan andere Arabische leiders die de strijd tussen Joden en Arabieren in het land aanwakkeren. Arabische leden van de Knesset houden regelmatig bijeenkomsten in Nazareth, de grootste Arabische stad van Israël, waarbij rellen normaal zijn. Volgens Salam willen de Arabische parlementariërs gewoon voor de camera komen, maar de stad van Jezus' jeugd moet er de prijs voor betalen.

'Ik word ziek van hen,' zei een gefrustreerde Salam. 'Ze moeten zich inspannen te behoeve van degenen die hen verkozen. Ik heb deze Knesset-leden gezegd, Nazareth te verlaten, en ons met rust te laten.'
En inderdaad, slechts enkele uren eerder reed Salam door het centrum van Nazareth en onderbrak een live interview van Channel 2 News met de leider van de Verenigde Arabische Lijst, Ayman Odeh.

In de live-uitzending kun je de burgemeester horen schreeuwen tegen een geschokte Odeh, 'Neem je problemen mee naar elders. Je hebt onze stad verwoest. Niet één Jood kwam vandaag [naar Nazareth]. Niet een! Zwijg en hoepel op! '

Bishara Shlayan, een christen uit Nazareth die vrijwillig dienst nam in de IDF en vol trots de rang van kapitein bereikte, prees Salam in een Facebook-bericht. 'Wij, de meerderheid, zijn tegen deze demonstraties in Nazareth en in de gehele Arabische gemeenschap,' benadrukte Shlayan. 'Wij zijn tegen racisme, en vragen om een sterke aanwezigheid van de politie om ons te beschermen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.