Israëli's eisen: Netanyahu moet terreur beter bestrijden

zondag 11 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Uit een onderzoek, dat dit weekeinde werd uitgevoerd door Channel 2 News, bleek dat een ruime meerderheid Benjamin Netanyahu niet langer als de meest geschikte premier beschouwt als het op hun persoonlijke veiligheid aankomt.

Bijna driekwart (73%) van de ondervraagden zei, dat ze ofwel 'ontevreden' of 'zeer ontevreden' waren over Netanyahu's aanpak van de huidige golf van Palestijns terrorisme tegen Israëlische Joden.

Gevraagd wie het meest geschikt zou zijn als premier in een tijd als deze, noemde 22 procent de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, 17 procent stemde voor de minister van Onderwijs Naftali Bennett, en slechts 15 procent koos voor Netanyahu.

Dit is een ernstige klap voor de premier, die de laatste nationale verkiezingen won, vooral op basis van zijn imago als de beste kandidaat om Israël veilig te houden.

In het weekend maakte Netanyahu bekend, dat hij de mobilisatie had bevolen van 16 extra compagnieën grenspolitie om gemengde Joods-Arabische steden in het hele land te beveiligen, en dat zijn veiligheidskabinet zou spreken over middelen om de Moslimbroederschap en zijn lokale tak, de Islamitische Beweging, die zo vaak aanzetten tot geweld, tot zwijgen te brengen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.