Palestijnse ontsteekt bom; raket uit Gaza onderschept

zondag 11 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
De terreurgolf tegen Israël heeft een nieuwe dimensie bereikt. Toen de auto van een Palestijnse vrouw zondagochtend op de weg tussen Ma'ale Adumim en Jeruzalem door de politie moest worden gecontroleerd, riep de vrouw 'Allahu Akbar' (Allah is Groter), stapte uit en liet een explosief ontploffen.

Na de ontploffing wordt de auto van de Palestijnse vrouw nader onderzocht. Foto: Politie Israël.

Een politieagent werd licht gewond. De zelfmoordterroriste kreeg ernstige brandwonden over haar hele lichaam. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
De verkeerspolitie zei in een eerste verklaring, dat de auto van de vrouw hen verdacht leek. Daarom hadden ze de vrouw bevolen om te stoppen.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben militanten een raket vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Hij werd in de lucht vernietigd door het afweersysteem 'Iron Dome', anders zou hij in de kustplaats Ashkelon zijn ingeslagen.
Als reactie hierop heeft de Israëlische luchtmacht twee installaties van Hamas in het noorden van de Gazastrook aangevallen. Volgens Palestijnse bronnen werden daardoor twee personen gedood en een aantal gewond.
Bij gevechten met het Israëlische leger bij de grens met de Gazastrook werden zaterdag twee Palestijnse tieners gedood.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.