Palestijnse christen spreekt zich uit over terreurgolf

Friday, October 09, 2015 |  'Mattheüs'

Het volgende is een korte reactie op de golf van anti-Joodse terreur die Israël momenteel overspoelt, en hoe de Palestijnse maatschappij zich daarmee verhoudt. Dit artikel is van belang vanwege degene die het schreef. Het is geschreven door 'Mattheüs', onze Palestijnse christenbroeder, wiens ware identiteit om voor de hand liggende veiligheidsredenen verborgen moet blijven.

De oorspronkelijke titel van zijn artikel, zoals hij het naar Israel Today stuurde, was: Wanneer nieuws tot leugens wordt.
'Wellicht begrijpt u niet wat ik bedoel met deze titel. Om mijn artikelen en mijn standpunt te begrijpen, moet u wat meer over mij en mijn achtergrond weten.

Ik ben een jonge Palestijn en woon in de gebieden onder Palestijns bestuur. Tot voor kort haatte ik Israël en de Joden zo diep als maar mogelijk was. Ik juichte telkens als ik hoorde dat er Joden waren gedood.
Maar God veranderde mijn hart, en door de liefde van Christus heb ik het Joodse volk nu lief. In een eerder artikel (zie het juninummer van het Israel Today Magazine, pag. 16) heb ik uitgebreider geschreven over deze verandering.

Afgelopen week hebben Palestijnse terroristen meer dan negen terreuraanvallen tegen Israëli's uitgevoerd. Deze terreurgolf begon net nadat de leider van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, zijn toespraak voor de Verenigde Naties had gehouden.

Mijn hart bloedde toen ik het vreselijke nieuws hoorde van de eerste aanval, waarbij Palestijnse terroristen een Israëlisch gezin aanvielen en de ouders vermoordden voor de neus van hun jonge kinderen.

Mijn verdriet was diep en echt, maar wat mij het meest schokte, was dat van Palestijnse zijde elke vorm van afkeuring van deze barbaarse misdaad ontbrak. In tegendeel, de meesten hier juichen over de moord op Joden en vierden deze dodelijke aanval.
Maar hun reactie was heel anders toen Israël de verantwoordelijke terrorist doodde. Plotseling begonnen de Palestijnen gerechtigheid te eisen tegen de 'racistische' Israëli's.

En dan begint het nieuws de mensen voor te liegen, door hun te vertellen dat deze terroristen, die door de Israëliërs waren neergeschoten, niet echt probeerden iemand neer te steken. De mensen wordt verteld dat de Israëli's verhalen verzonnen over de aanval, dat de doodgeschoten Palestijnen niet werkelijk gewapend waren, en dat de Joden hen alleen maar doodden omdat het Arabieren waren.

Doordat de media deze valse berichten publiceren, worden ze helaas omgevormd tot een soort pseudo-waarheid. Laat uw denken alstublieft niet door dergelijke leugens beïnvloeden. Gebruik uw hersens en zoek uit wat echt waar is.

Ik realiseer me dat ik makkelijk praten heb. Ik ben maar één persoon die jarenlang onder deze ketens van haat en leugens leefde. Maar God heeft me vrijgezet, en ik voel een roeping om de wereld deelgenoot te maken van deze waarheid.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.