Israëli opgepakt na steken van vier Arabieren

vrijdag 9 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Een Israëli heeft vrijdagochtend in de zuidelijke Israëlische stad Dimona ingestoken op vier Arabische mannen. Twee van hen raakten matig gewond volgens de politie, en de andere twee kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Ze werden naar het ziekenhuis in Be'er Sheva gebracht.

Politieagenten op de plaats van de aanval in Dimona. Foto: Dimona Police Department.

De aanval gebeurde bij de ingang van een school. Drie van de slachtoffers zijn Palestijnen, de vierde is een bedoeïen. Ze werkten voor de gemeente Dimona.
De 24-jarige aanvaller, een inwoner van Dimona, werd gearresteerd. Hij heeft volgens de media een psychiatrische voorgeschiedenis. De politie gaat uit van een nationalistisch motief. Blijkbaar was het een daad uit wraak voor de vele aanvallen met messen op Israëli's in de afgelopen dagen.

Donderdag waren er in Israël een aantal anti-Arabische demonstraties. Honderden activisten van de radicale Lehava-groep, samen met racistische fans van de Beitar Jeruzalem voetbalclub, riepen slogans als 'Dood aan de Arabieren' en 'Mohammed is dood'.

In de Oude Stad van Jeruzalem vielen rechtse demonstranten veiligheidstroepen en tv-ploegen aan, volgens berichten in de media. De leider van Lehava, Ben-Zion Gopstein, werd korte tijd vastgehouden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.