Soldaat gestoken in Afula; Palestijn gedood in Jeruzalem

donderdag 8 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
In de Noord-Israëlische stad Afula is donderdagavond een Israëlische soldaat neergestoken. Hij is met snijwonden in het bovenlichaam naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede persoon werd licht gewond.

Rellen in het oostelijke deel van Jeruzalem. Foto: Hadas Parush (Flash 90).

De aanvaller werd door voorbijgangers overweldigd. Woedende voorbijgangers schopten de op de grond liggende dader, totdat de politie traangas inzette en zo kon verhinderen dat de woedende menigte de terrorist zou lynchen.

Bij rellen in Shuafat is een Palestijn (20) gedood, volgens rapporten van de ambulancedienst Rode Halve Maan. Het 'vluchtelingenkamp' Shuafat behoort bij Oost-Jeruzalem, maar ligt buiten de veiligheidsmuur. Het slachtoffer is naar verluidt gedood door een schot in zijn hoofd. De politie had er een inval gedaan en ging het huis van een terrorist binnen, die in de ochtend in Jeruzalem op een yeshiva-student had ingestoken. Dit leidde tot gewelddadige botsingen. De Israëlische politie meldde negen gewonde agenten. Ook veel Palestijnen raakten naar verluidt gewond.

De Arabische Liga heeft donderdagavond kritiek geuit op het 'racistische en agressieve' gedrag van Israël, en de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap gevraagd om de Palestijnen te helpen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.