Situatie in Israël blijft gespannen na nog meer aanvallen

donderdag 8 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
• Petach Tikwah: Israëli gewond door messteken
• Oost-Jeruzalem: Arabische jongen valt agenten aan
• Jeruzalem: Yeshiva-student in de nek gestoken
• Jeruzalem: Scholen staken wegens onveiligheid
• Jeruzalem: Burgemeester adviseert: draag wapens
• Tempelberg verboden voor politici, tegen escalatie
• Kiryat Arba: Man neergestoken bij tankstation
• Tel Aviv: Israëli's gestoken met schroevendraaier.

Woensdagavond raakte een 25-jarige Israëli zwaar gewond toen hij in Petach Tikwah, bij Tel Aviv, werd aangevallen met een mes. Dit gebeurde bij een bushalte, waar een 30-jarige Palestijn uit Hebron plotseling om zich heen stak. Hij werd overweldigd door de veiligheidstroepen en de politie. TV-beelden tonen de aanvaller, een man met een blauw shirt, liggend op de grond (foto).
Video-opnames laten zien dat voorbijgangers schreeuwen en op de dader inslaan. Twee andere mensen raakten lichtgewond. Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld beschreef het incident als een terreurdaad door een enkele dader.

Eveneens woensdagavond werd in Jeruzalem een Arabische jongen van 15 jaar gearresteerd, toen hij in de wijk Abu Tor probeerde politie-agenten te steken.

Donderdagmiddag werd in Jeruzalem, bij de tramhalte Ammunition Hill, nabij het hoofdkwartier van de politie, een 25 jaar oude Joodse religieuze student neergestoken door een 19-jarige Arabier. Elite-eenheden van de politie waren snel ter plaatse en grepen in. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht, volgens ooggetuigen met het mes nog in zijn nek.
De politie zei dat de aanvaller uit Oost-Jeruzalem onschadelijk werd gemaakt. Hij wordt op dit moment ondervraagd. De jonge Arabier heeft waarschijnlijk eerst geprobeerd om het geweer van een veiligheidsbeambte van de sneltram te stelen. Toen dit mislukte, draaide hij zich om en stak in op de yeshivastudent.

In de nederzetting Kiryat Arba, nabij Hebron, is donderdagmiddag een 25-jarige inwoner ernstig gewond geraakt toen hij in een benzinestation in de rug werd gestoken, volgens de media door een Palestijn. De man sloeg op de vlucht en wordt gezocht door het Israëlische leger.

In Tel Aviv, nabij het ministerie van Defensie en het hoofdkwartier van het leger, werden een soldate en vier andere Israëli's door een Palestijn verwond met een schroevendraaier. Hij verwondde de soldate aan haar hoofd en probeerde tevergeefs haar wapen te grijpen. Op de vlucht verwondde hij de vier andere mensen. De man wist eerst ontsnappen, maar werd toen door veiligheidstroepen doodgeschoten bij de Menachem-Begin straat.
Dit was de achtste in de reeks terroristische aanvallen sinds woensdag.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.