Toeristenseizoen in gevaar door reeks aanslagen

woensdag 7 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
De Israëlische Vereniging voor Toerisme vreest dalende cijfers in de toeristische sector, met name bij de groepen pelgrims uit het buitenland, als gevolg van de rellen en aanslagen van de afgelopen dagen in Jeruzalem.

Katholieke pelgrims in de Jeruzalemse Heilig Graf kerk. Foto: Hadas Parush (Flash 90).

Meestal maken van oktober tot december veel gelovigen een pelgrimsreis naar de Heilige Stad. Maar reisbureaus uit het buitenland eisen duidelijke antwoorden op de vraag of Israël nog steeds een veilige bestemming is.

Shmuel Merom, de voorzitter van de vereniging voor Toerisme, legde uit dat Israël zich nog niet had hersteld van de terugval van het aantal overnachtingen wegens de Gaza-oorlog in de zomer 2014. Nu krijgt men een nieuwe tegenslag te verwerken. 'We zitten in een voortdurende oorlog', zei Merom. 'Deze aanvallen schaden het toerisme enorm. We hebben in de afgelopen dagen veel vragen van buitenlandse agentschappen ontvangen. Ik vrees dat we nu voor een golf van annuleringen staan.'

Onzekerheid is een belangrijke factor. Er zijn zelfs Israëlische reisgroepen die reizen naar Jeruzalem hebben geannuleerd. 'We proberen om buitenlandse toeristen ervan te overtuigen, toch naar Israël te komen. Wij stellen hen voor, dat zij hier in het land een andere bestemming kunnen kiezen, 'zei Merom. Maar dat was niet zo gemakkelijk. Gewoonlijk heeft het vierde kwartaal de hoogste omzet. Maar nu zijn grote verliezen te verwachten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.