Israëlische satelliet moet internet naar Afrika brengen

woensdag 7 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Facebook en Eutelsat willen een Israëlische satelliet gaan gebruiken om een snelle internetverbinding te verzorgen voor het gebied ten zuiden van de Sahara, waar nog geen internet is. De Europese satelliet-exploitant Eutelsat Communications en de sociale media-gigant Facebook werken momenteel samen aan het project.

Lancering van een Israëlische AMOS satelliet vanaf de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan. Foto: Tsahi Ben-Ami (Flash 90)

'Ik ben erg enthousiast over het project om voor het eerst internet vanuit de ruimte aan te bieden', postte Facebook CEO Mark Zuckerberg op zijn pagina. Hij schreef verder: 'We hebben in het afgelopen jaar gezocht naar manieren om internet vanuit de lucht via vliegtuigen en satellieten naar de aarde te brengen. Voor mensen in afgelegen gebieden is het vaak moeilijk om op een andere manier internet te krijgen.'

In het kader van de samenwerking met Eutelsat heeft men een satelliet ontwikkeld, genaamd AMOS-6, waarmee men grote delen van Afrika kan voorzien van internet. Deze satelliet werd vervaardigd door Israel Aerospace Industries.

Het plan van Facebook is bedoeld om de hele wereld met elkaar te verbinden. Een internetverbinding verandert levens en gemeenschappen. Twee jaar geleden heeft het sociale media platform daarom internet.org opgericht. Het gaat daarbij om een initiatief, dat zich ervoor inzet om afgelegen gebieden van de wereld te voorzien van internet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.