'Ze hebben me bespuugd en in het gezicht geslagen'

dinsdag 6 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Adele Bennett (22), die zaterdag ernstige steek- en snijwonden opliep bij de terroristische aanslag in de Oude Stad van Jeruzalem, sprak met de Israëlische online krant Times of Israel. Ze gaf een aangrijpend verslag over hoe ze de aanval en het steken van haar man had beleefd en hoe haar eigen noodkreten werden genegeerd.

Premier Benjamin Netanyahu bezoekt het terreurslachtoffer Adele Bennett in het Jeruzalemse Ein Kerem ziekenhuis. Foto: Kobi Giden / GPO (Flash 90).

'Ik heb geroepen: “Help me alsjeblieft”. Maar ze hebben alleen maar naar me gespuugd', vertelt Adele. De Arabische winkeliers in de Oude Stad hebben gewoon de andere kant op gekeken en niet ingegrepen, toen zij en haar gezin door de Palestijnse terrorist Muhannad Halabi werden aangevallen.

'Toen we terugkwamen van de Westelijke Muur, voelden we dat er iets mis was,' zei Adele. 'We gingen sneller lopen, maar de terrorist kwam uit een winkel en begon mijn man te steken. Mijn man is zeer sterk, hij worstelde met de aanvaller en sloeg hem in het gezicht. Op dat moment werd ik gestoken. Toen ging hij terug naar mijn man. Hij stak hem – telkens en telkens weer. Ik probeerde het mes af te pakken, maar ik kon het niet '

Adele meldde, dat Palestijnse jongeren de aanval hebben gezien. Ze hebben ook hun twee kleine kinderen in kinderwagens opgemerkt. Maar ze hebben alleen maar gelachen en haar vervloekt toen ze sterk bloedend om hulp schreeuwde. De een had haar in het gezicht geslagen, een andere lachte haar uit toen ze hem smeekte: 'Ik heb hem een ​​miljoen shekel geboden, wanneer hij mij en mijn twee kinderen laat weggaan. Ik kon gewoon doodvallen, was zijn antwoord.'

Met haar laatste krachten was ze naar de politie-agenten gevlucht, die dicht in de buurt waren. 'Ik kon alleen maar zeggen: 'Ik ben gewond, mijn man is neergestoken en mijn twee baby's zijn helemaal alleen.' Daarna verloor ik het bewustzijn,' herinnert de moeder zich.

De legerrabbijn Nehemiah Lavi, die in de Oude Stad woonde, hoorde het schreeuwen en rende naar de plaats om te helpen. Hij werd ook door de terrorist neergestoken en dodelijk gewond. De terrorist werd tenslotte doodgeschoten door een bewaker. Adele's zoon (2) werd licht gewond, haar dochter bleef ongedeerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.