Vijf Hamasleden opgepakt voor moord in Samaria

dinsdag 6 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
Vijf Palestijnen, leden van een Hamascel in Nabloes, zijn gearresteerd door Israëlische speciale eenheden. Ze worden ervan beschuldigd, afgelopen donderdag in Samaria te hebben geschoten op Eitam en Na'ama Henkin, in het bijzijn van hun vier kinderen.

Speciale eenheden bij de nachtelijke operatie tegen de Hamas terreurcel in Nabloes. Foto: IDF woordvoerder.

De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft de arrestaties maandag bevestigd en tevens bekend gemaakt dat de vijf mannen de terroristische aanslag hebben bekend.
De vermoedelijke commandant van de groep, Ragheb Achmad Muhammad A. (37), was al eerder in Israëlische gevangenschap. Volgens Shin Bet had hij de anderen aangeworven en hen vervolgens wapens geleverd. Maar hij zou zelf niet meegedaan hebben aan de aanslag op het echtpaar Henkin. Alle vijf worden ook beschuldigd van betrokkenheid bij andere terreuraanslagen.

Een lid van de groep werd zondag al gearresteerd, toen speciale eenheden een ziekenhuis in Nablus binnendrongen, waar de man als verpleger werkte. De directeur van het ziekenhuis, Samir Al Hayat, meldde dat de veiligheidsdiensten na het binnenkomen van het ziekenhuis doelgericht naar de derde verdieping waren gerend en daar de gezochte man hadden gearresteerd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verzekerde: 'We zullen alle relschoppers, onruststokers en terroristen overal zoeken en vervolgen. Onze veiligheidstroepen kennen bij hun werk geen beperkingen.'

De slachtoffers van de aanslag van donderdag waren beiden begin 30. Duizenden mensen waren aanwezig bij de begrafenis op de Jeruzalemse begraafplaats Har HaMenuchot.
Een Hamas-woordvoerder prees de aanval en noemde die 'moedig verzet'. Hij riep op tot meer 'heldhaftige daden' en zwoer de strijd tegen Israël voort te zetten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.