Commentaar: De oorlog ontneemt ons de besten

maandag 5 oktober 2015 |  Tsvi Sadan
Rabbi Eitam en Na'ama Henkin uit Neriyah werden gedood door de Al-Aqsa Martelaren Brigade, de militaire vleugel van Fatach, de 'gematigde' partij van de Palestijnse president Machmoud Abbas, kort na een leugenachtige toespraak van deze overjarige Palestijnse president bij de VN.

Na de moord op rabbi Eitam en zijn vrouw Na'ama stelt de politie de sporen veilig.

De goed geplande moord op Joden is niet zomaar een misdaad. Eitan en Na'ama werden niet vermoord door wilde, bloeddorstige onmensen. De doelbewuste aanval werd uitgevoerd door mensen die oorlog voeren tegen het bestaan ​​van Israël. Dit wordt echter goed verborgen achter een zogenaamd legitieme 'vrijheidsstrijd' tegen 'de Israëlische bezetting van de Palestijnse Staat', waarvan de vlag nu voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties is gehesen.

De aanval vond plaats enkele uren na Abbas' 'toespraak van leugens' bij de Verenigde Naties, waarin hij weer zijn haat tegen Israël verpakte in retoriek voor het goedgelovige Westen. De steun van de internationale gemeenschap is nodig, legde hij uit, opdat de waarheid, de vrijheid en het recht overwinnen. De Staat Palestina, vervolgde hij, is 'de grootste bijdrage om vrede in het Heilige Land te bereiken.'

Op goede gronden beschouwt de islamexpert Mordechai Kedar, die de toespraak volgde, Abbas als een soldaat in een 'politieke jihad, met als doel de oprichting van islamitische Staat nummer 58 in de wereld, op de ruïnes van de Joodse Staat.' De leer van de Islamitische Jihad, ontdekte Kedar, 'omvat het element van bedrog, en Machmoud Abbas is een meester in misleiding.'

Het ontmoedigende deel van de hele zaak is dat bijna elke Israëli, van president Rivlin tot de vishandelaar op de Ben Yehuda markt, woorden uit de criminele woordenschat blijft gebruiken. Israël blijft de jihad bestrijden alsof het om criminele activiteiten gaat. Het eerste dat van de plaats van de moord op Rabbi Eitan en zijn vrouw werd getoond, was het veilig stellen van de sporen door de Israëlische politie. De Israëlische media beschrijven, afhankelijk van hun politieke richting, de moordzuchtige aanvallers met hun stenen en molotovcocktails als 'jongeren', 'activisten', 'militanten' of 'menselijke dieren'.

Maar de moord op de veelbelovende jonge rabbijn en zijn prachtige vrouw is een ontnuchterende herinnering aan het feit dat Israël in een oorlog is, die altijd de besten lijkt op te eisen.
In een bewogen bericht op Facebook rouwde Aharon Rose om zijn vriend: 'We verliezen onze allerbeste; de grootste uit de nieuwe generatie van zionistische leiders werd vermoord.' Hij noemt hem een ​​man met een grote geest en nobele houding. Een blik op Eitam's blog laat zien hoe passend deze beschrijving is, en hoe belangrijk het is voor de Israëli's om het feit onder ogen te zien, dat de Henkins oorlogsslachtoffers zijn en niet het slachtoffer van een gruwelijke misdaad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.