Aanslagen van Islamitische Staat in Israël verhinderd

vrijdag 2 oktober 2015 |  Redactie Israel Today
De Islamitische Staat (IS) is nu ook in Israël aangekomen. De rechtbank in Nazareth heeft zeven Israëlische Arabieren aangeklaagd. Ze worden ervan beschuldigd dat ze namens IS aanslagen in Israël hebben gepland. Een aantal van de verdachten zou in contact zijn geweest met een aantal landgenoten, die in verbinding staan ​​met de IS in Syrië.

Een pistool, dat in beslag werd genomen bij de vermeende IS-strijders. Foto: Shin Bet.

De vermeende terroristen wilden volgens de bevindingen van de onderzoekers politievoertuigen en een basis van het Israëlische leger aanvallen. Bij de verdachten zijn vuurwapens in beslag genomen.
Drie van de verdachten, Achmed M. (20), Mohammed S. (22) en Mohammed G. (23), zouden contact met 'buitenlandse agenten' hebben gehad. Ibrahim A. (35) en zijn broer Ali zijn aangeklaagd wegens illegaal wapenbezit en andere strafbare feiten. Baha N. (22) wordt beschuldigd van illegaal bezit van wapens en betrokkenheid bij criminele activiteiten. De zevende verdachte, Achmed A. wordt beschuldigd van het via de telefoon meewerken aan de planning van de aanslagen. Hij zit momenteel in de gevangenis, omdat hij in 2009 de taxichauffeur Yifim Weinstein heeft vermoord.

De Israëlische geheime dienst Shin Bet maakte bekend, dat de verdachten bij het verhoor hebben bekend dat ze wapens hebben verworven en hebben geoefend in het bos. Daarnaast hebben ze Israëlische leger- en de politiebases bespioneerd. De onderzoeken hebben ook opgeleverd, dat op de telefoon van de verdachte Mohammed S foto's en video's te zien waren, die zijn relatie met de IS duidelijk aantonen. De verdachten zitten nu in voorarrest.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.