Vergeldingsaanvallen op Gaza na beschieting Ashdod

Wednesday, September 30, 2015 |  Redactie Israel Today
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het raketafweersysteem Iron Dome een Gradraket, die vanuit Gaza was afgeschoten op de zuidelijke stad Asdod aan de Middellandse Zee, in de lucht onderschept en vernietigd voordat deze schade kon veroorzaken. Vervolgens heeft de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uitgevoerd.

Lancering van een Iron Dome raket. Archieffoto van Edi Israel (Flash 90).

Een Israëlische militaire woordvoerder bevestigde dat vier terroristische doelen in de Gazastrook waren gebombardeerd. Twee ervan behoren aan de islamitische terreurorganisatie Hamas, die over de kuststrook regeert. Er zijn geen meldingen over slachtoffers.

Op sociale netwerken berichtten bewoners over een reeks explosies. Op dinsdagavond loeiden in Ashdod en omgeving de luchtalarmsirenes.
Legerwoordvoerder Peter Lerner zei: 'Vanavond, op de derde dag van Soekot, werd een raket afgevuurd op het zuiden van Israël. De bewoners van Ashdod en de omliggende gemeenten werd gevraagd om de schuilkelders op te zoeken. Hamas is verantwoordelijk voor deze aanval uit de Gazastrook. Het leger blijft Israël en alle Israëli's verdedigen, die worden bedreigd door schaamteloze gewelddaden.'
De legerwoordvoerder kon berichten in de media, dat er meer dan een raket naar Israël was afgeschoten, niet bevestigen.

De met de Islamitische Staat verbonden radicale salafistische groep 'Sjeik-Omar-Hadid-Brigade' stelde zich verantwoordelijk voor de aanval. Het was de eerste aanval met een zware Gradraket op de stad Ashdod sinds het einde van de Gaza-oorlog in augustus 2014. De salafisten noemden hun aanvallen de vergelding voor de dood van een 18-jarige Palestijnse vrouw die werd neergeschoten tijdens een poging een Israëlische soldaat in Hebron met een mes aan te vallen, en ook ter ere van een ​​Arabisch-Israëlische vrouw die momenteel terecht staat, omdat zij naar verluidt zich bij de IS wilde aansluiten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.