Verwarring over Egyptische oproep tot vrede

Tuesday, September 29, 2015 |  Redactie Israel Today
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van de VN in New York heeft de Egyptische president Abdel Fatah al-Sisi opgeroepen tot vrede tussen Israël en de Palestijnen. Het persbureau Associated Press (AP) meldde dat Al-Sisi ook de naburige Arabische staten had gevraagd om vrede met Israël te sluiten.
Tegelijkertijd drong Al-Sisi er bij de Palestijnse president Machmoud Abbas op aan om onmiddellijk terug te keren naar de onderhandelingstafel.

De Egyptische president al- Sisi. Foto: www.kremlin.ru.

Volgens de Egyptische president zou een oplossing van het Palestijns conflict de situatie in het gehele Midden-Oosten verbeteren. Daarnaast kan alleen door samenwerking van alle staten in het gebied het terrorisme worden bestreden.
Prompt prees de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de Egyptische oproep tot vrede. Ook Netanyahu riep Abbas op om de vredesonderhandelingen te hervatten.

Maar een woordvoerder van de Egyptische regering kwam er maandag op terug. De woordvoerder legde uit dat de verklaringen van Al-Sisi verkeerd waren vertaald door AP. Alaa Youssef verklaarde aan verslaggevers in New York: 'Als de Egyptische president over de relaties van de Arabische staten met Israël heeft gesproken, bedoelde hij dat een oplossing voor het conflict alleen maar kan zijn dat er een Palestijnse Staat bestaat met de grenzen van juni 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.