Toerisme in Israël herstelt langzaam na Gaza-oorlog

Tuesday, September 29, 2015 |  Redactie Israel Today
Nadat de Israëlische toerisme-branche na de militaire operatie 'Sterke Rots' in de zomer van 2014 enorme verliezen leed, wijzen de huidige cijfers op herstel. 'Het gaat weer vooruit, ik ben blij met de stijging van ruim 40 procent in vergelijking met 2014, die de statistieken laten zien. Dat betekent een terugkeer naar het niveau van 2013', zei de minister van Toerisme Yariv Levin.

Toeristen op een schommelend vervoermiddel. Foto: Chen Leopold (Flash 90).

Door de vijftigdaagse Gaza-oorlog vorig jaar hadden niet alleen veel toeristen hun reisplannen veranderd, maar ook stopten enkele landen met hun vluchten naar het Heilige Land. Een aantal vluchten werden geannuleerd uit bezorgdheid dat raketten van Hamas burgervliegtuigen zouden kunnen treffen.

Volgens de nieuwste cijfers van het Israëlische Bureau voor de Statistiek reisden in augustus 2015 213.000 toeristen naar Israël. Dat is 45 procent meer dan in augustus 2014. Bovendien was het aantal dagtoeristen in augustus van dit jaar 75 procent hoger dan in augustus vorig jaar.

Over het geheel vertoonde het eerste halfjaar van 2015 een duidelijke opwaartse trend. Tussen januari en augustus vlogen 1.690.000 toeristen naar Israël. Dat is slechts vier procent minder dan in dezelfde periode vóór de Gaza-oorlog.

Wat minister van Toerisme Levin betreft, mogen de aantallen omhoog blijven schieten. 'We hebben het marketing budget verhoogd, voor het winterseizoen lanceren we een agressieve reclamecampagne om deze opwaartse trend zeker te stellen', aldus de minister. 'Ik ben ervan overtuigd, dat we met hard en goed werk nog meer mensen naar het Heilige Land krijgen'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.