Egyptische activist: Arabieren zijn jaloers op Israël (video)

Tuesday, September 29, 2015 |  Redactie Israel Today
Sherif Gaber, een 22-jarige Egyptenaar die in 2013 bekendheid kreeg door de islam te verwerpen, heeft een nieuwe Arabisch-talige YouTube-video uitgebracht, waarin hij uitlegt waarom hij Israël bewondert en steunt in zijn conflict met de Arabische wereld.

Gaber legde uit dat hij vier jaar geleden, in 2011, nog een van de vele Egyptenaren was die bereid waren gehoor te geven aan de oproep voor een 'Derde Palestijnse Opstand', waarin de gehele Arabische wereld zich zou verenigen voor een beslissende aanval op Israël.
Maar dat was toen: 'Ik was een domme moslim,' legt Gaber uit.

Gelukkig nam Gaber de tijd om te proberen, de situatie echt te begrijpen. Voordat hij het recht van Israël op het land aanvaardde, stelde hij zich zelfs een werkelijkheid voor waarin geen Israël bestond, of waarin Israël was verslagen. Zijn conclusie? Palestina zou nog niet half zo goed gebruik gemaakt hebben van het land als Israël.

Gaber vergeleek de situatie met een ​​stomme man die een microfoon vindt, en vervolgens komt een tweede man langs, die prima kan spreken en de microfoon wil. 'Als je er rationeel over nadenkt,' benadrukte de jonge Egyptenaar, 'zal je zien dat Israël, of de man die de microfoon kan gebruiken, degene is die hem moet nemen, omdat hij er persoonlijk voordeel van heeft, samen met de man die hem kon niet gebruiken.'

Daarna somt hij enkele buitengewone prestaties van Israël op, vooral op het gebied van wetenschap en technologie, alsmede de groei van de bevolking, de toegenomen landbouwproductie en de uitbreidende industriële productie, terwijl hierbij het verbruik van de belangrijkste natuurlijke hulpbronnen werd verminderd.
Een Palestijnse staat daarentegen 'zou net zijn zoals elke andere Arabische staat (…) die zijn volk berooft,' waarschuwt Gaber.

Hij concludeert, dat zelfs als de Arabische wereld Israël op een of andere wonderbaarlijke wijze zou verslaan en vernietigen, er niets zou veranderen omdat - in tegenstelling tot de beweringen van de internationale gemeenschap – de ware bron van de woede van de islamitische wereld is en niet de Joodse soevereiniteit over het land.

De prestaties van Israël 'in een zeer korte tijd zijn een bewijs van de intelligentie en de kracht van de Israëli's,' legt Gaber uit. 'En dit laat ons zien hoe zwak de omringende landen eigenlijk zijn. (...) Bij al deze woede en gewelddadige wrok gaat het om afgunst. Diep binnenin die woede en wrok vind je eigenlijk grote bewondering [voor Israël] ... want ze willen dat hun landen op een dag net zo zijn.'

Indien u geen Arabisch verstaat: klik rechts-onder op de knop 'Ondertiteling' voor een Engelse vertaling.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.